Chacco Blue en Quinn van de Heffinck nakomelingen winnen vrijspringen

Vrijspringen

Zaterdag werd de tweede editie van de ‘National Free Jump Contest powered by Picobello Horses’ georganiseerd bij Sportstal Vanderhasselt. De organisatie lag in handen van de ‘Jonge Fokkers Wambeek’, de jongerenafdeling van het BWP Gewest Wambeek.
Zij hadden de primeur om als eerste organisatie iets te organiseren in de vernieuwde piste van de familie Vanderhasselt.

Net als vorig jaar trokken er veel deelnemers en toeschouwers naar Wambeek. Speaker van dienst van de jonge, talentvolle Louis De Cleene, kleinzoon van Louis Lenaerts van T&L. De jury bestond uit Herman Van den Broeck, Daniel Boudrenghien en Carlos Pinto.

Als één van de weinige organisaties kwamen ook de jonge pony’s aan de start van deze wedstrijd. Daarin was de overwinning voor Feeling du Hardret (Joutabe De Prat x Posseidon du Mouligneau) van dhr. Dehombreux.

De reeks voor 2-jarige paarden werd gewonnen door de BWP’er Luna van de Eedthoek (Quinn van de Heffinck x Clinton) van fokker Eddy Trossaert. Deze kreeg van de jury een score van 75,50 %. Op de 2e plaats eindigde Dantes Van Ter Hulst (Dollar de la Pierre x Caucalis) van Stal Dekens en Bernard Duvilier, dit met een score van 75 %. Lana Van De Gefselhoek (Diabeau x Fantastique) van Peter Vanhelleputte werd 3e.
Verder in de top 7 zagen we nog 2 nakomelingen van For Passion D’Ive Z, de hengst van Hengstenhouderij Dekens uit Kester. De laatste maanden wordt deze internationaal uitgebracht door Jody Bosteels.

Bij de 3-jarigen kwamen de 5 beste paarden terug voor de finale. Al was dat wel zonder de BWP hengst Kadans van ’t Zorgvliet (Diarado x Heartbreaker) van André Braekeveldt. Deze stond na de eerste ronde op een 2e plaats, maar de eigenaar kon niet tot op het einde blijven. Zo werd deze door de jury op de 6e plaats gezet. De moeder van deze hengst, Contesse van ’t Zorgvliet, is eveneens de moeder van For Joy van ’t Zorgvliet (onder het zadel van Kevin Staut). Deze Diarado zoon zal door Sportstal Vanderhasselt worden uitgebracht in de sport.

In de finale was het eindelijk de winnaar van het vrijspringen in Mons afgelopen zomer, Kerbie V.V (Chacco Blue x Royal Feu) die won met een score van 86 %. De naam ‘V.V’ verwijst naar de fokkerij van Evelyne Van Vreckom uit Lennik.
Wim Van Rossem deed het ook weer uitstekend met zijn Horta producten. Hij werd 2e met Karibou Horta (Landor S x For Pleasure), zij kregen van de jury een beoordeling van 85 %.
Op de 3e plaats eindigde Kandinska de Barisy (Vivaldi du Seigneur x Eros Platiere) van Bart Hautman.
De top 5 werd vervolledigd met Kitty DNL (Rock ‘N Roll de Semilly x Narcos II) 58 en Koriano Van Klapscheut (Lord Z x Darco). Deze werden gefokt door Lieven De Nutte en BVBA Mivaro. Koriano is een zoon van Coriana Van Klapscheut en de halfbroer van Goriana Van Klapscheut (v. Vigo d’Arsouilles), beiden in het bezit van Gilbert De Roock.