Elvis Ter Putte en President nakomelingen winnen op het vrijspringen in Wambeek

fokprodukten in de kijker, Vrijspringen

De derde editie van de National Free Jump Contest powered by Picobello Horses, een wedstrijd vrijspringen voor 2- & 3-jarige paarden en pony’s, was gisteren een ongezien groot succes. De organisatie lag in handen van de ‘Jonge Fokkers Wambeek’, de jongerenafdeling van BWP Wambeek.

Er kwamen in totaal 140 combinaties aan de start. Deze werden beoordeeld door Daniel Boudrenghien en Herman van den Broeck. In de reeks voor 2-jarigen vergezelde Marc Van Dijck het duo. Bij de 3-jarigen was Gilbert De Roock het gastjurylid. De talentvolle Louis De Cleene was speaker van dienst.

Loriana Van Klapscheut

Loriana Van Klapscheut

Niet alleen de vele deelnemers vonden hun weg richting Sportstal Vanderhasselt, ook heel wat hengstenhouders, fokkers en handelaars. Zo werden Joris De Brabander, Luc Tilleman, Krismar Stables, Tal Milstein, Stijn Van Campenhout, Johan Rooms, … in Wambeek gespot. Er werden uiteindelijk ook enkele paarden verhandeld.

Omstreeks 19u30 werd de winnaar van de 3-jarigen gehuldigd. Die eer was weggelegd voor Loriana Van Klapscheut (v. President) van Stoeterij Mivaro. Op de 2e plaats eindigde C’est La Vie (v. Comme Il Faut). De 3e plaats ging naar Laliquanda van ’t Oorthof (v. Lucky Boy).
De top 5 werd vervolledig met Pipa van de Withoeve (v. Prince van de Wolfsakker) en Labelle van het Raafveld (v. Ogano Sitte).
De hengst For Passion D’Ive Z leverde 4 nakomelingen in de top 16 op 44 deelnemers.

In de reeks voor 2-jarigen was de winst voor Melvin DC (v. Elvis Ter Putte – foto boven) van Rudy De Cooman. Munez van d’Heerlijkheid (v. Emerald van ’t Ruytershof) eindigde op de 2e plaats. Voor Madame Van Essene (Aimar van het Polderhof) was er een 3e plaats. Miss Melitta van ’t Bosveld (v. President) eindigde op de 4e plaats. Op plaats 5 en 8 opnieuw een nakomeling van Emerald met Memphis en Mademoiselle de Painblanc.

Alle deelnemers werden gefilmd door Uhorse.tv. Die filmpjes zijn via deze link terug te vinden. Tijdens de prijsuitreiking werd de top 3 op het grote scherm getoond.

Voor de uitslagen:
Uitslag 2-jarige paarden
Uitslag 3-jarige paarden