I’Am Moerhoeve Star nakomelingen schitteren en winnen in Wambeek

Vrijspringen

De ‘Jonge Fokkers Wambeek’ organiseerden op 11 november voor de 4e keer al hun ‘National Free Jump Contest’. Deze wedstrijd vrijspringen voor pony’s en paarden kreeg meer dan 150 deelnemers aan de start.

Van 8 uur ’s morgens tot 19u30 ’s avonds mocht de 15-jarige speaker Ben Malisart al deze paarden aan het publiek voorstellen. De accommodatie van Sportstal Vanderhasselt liep vol! Heel wat fokkers, ruiters en handelaars vonden hun weg naar Wambeek.
Zij zagen veel goede paarden aan het werk en dat zorgde ervoor dat er opnieuw veel paarden werden verhandeld.

De jury’s van dienst waren Herman Van Den Broeck, Daniel Boudrenghien, Kees van den Oetelaar (gastjurylid 2-jarigen) en Marc Van Dijck (gastjurylid 3-jarigen).
De reeks voor pony’s, die jaar na jaar aan deelnemers wint, werd gewonnen door Romea van de Groenweg (v. Dexter Pondi) van Bert Van Boxstael.
Hemmingway van Duyversputten (v. Emilion van ’t Schaaphof) en Quirina van Dronkier (Calipso van de Vondelhoeve) werden 2e en 3e.

De reeks voor vrouwelijke 2-jarigen bestond uit 50 deelnemers. Daarin was de overwinning voor Nona WJ (v. I’Am Moerhoeve Star) van eigenaar Luc Van Meersche. De initialen ‘WJ’ verwijzen naar fokker Jan Wuytack. Nice Van Essene (v. Aimar van het Polderhof) van Julie De Cock eindigde op de 2e plaats. Voor Noriana van Klapscheut (v. Hos D’O) van Emile Van Rossem was er een 3e plaats. Deze Noriana is een dochter van Goriana Van Klapscheut.
Op de 4e plaats zagen we De Sterre Ter Linden Z (v. Diorado of Diamond Z) van Jyrky en Watts Van Caeneghem. Voor Dancing Queen D’Ive Z (v. Darco) was er een 5e plaats.

Evelyne Van Vreckom, die 2 jaar geleden al eens won, leverde opnieuw een winnaar af. Dit keer in de reeks voor 2-jarigen mannelijk. Zij won met Nikias Ligie V.V. (v. I’Am Special de Muze). De Echo van ’t Spieveld zoon Nector van den Bisschop van Jan Janssens eindigde op de 2e plaats. De hengst I’Am Moerhoeve Star leverde de nummer 3 (Niezel de Barisy – Fokker Bart Houtman) en de nummer 5 (Nono van ’t Farsenhoven – fokkers Els Dekens en Jan Matton). New York AZ (v. Numero Uno) werd 4e.

De laatste reeks was die voor 3-jarigen voor zowel vrouwelijke als mannelijke deelnemers. Die reeks werd gewonnen door hengstenhouderij Eric en Frederik Dekens met Memousin van den Dael. Deze was opnieuw een nakomeling van I’Am Moerhoeve’s Star. Catho (v. Catoki) van Glenn Van Riet eindigde op de 2e plaats. Jos en Lien Hendrickx werden 3e met Mabel van Kwakenbeek (v. Emerald van ’t Ruytershof). Mabel won enkele weken geleden nog het interprovinciaal kampioenschap met de provincie Brabant op de BWP Fokkerijdag.
Madonna Quality van ‘thofterryckel (v. Mylord Carthago), die begin deze maand nog 2e werd op de ‘Belgian Youngster Trials’ werd dit keer 4e in een sterk bezette reeks. Op de 5e plaats eindigde High Quality (v. Quality Time).

Hengstenhouderij Dekens had aan de winnaar van de 3-jarigen een dekcheque gegeven. Maar aangezien zij deze reeks zelf hadden gewonnen hebben zij deze cheque doorgegeven aan de nummer 2, Glenn Van Riet.

Voor alle uitslagen:

Uitslag pony’s
Uitslag 2-jarigen vrouwelijk
Uitslag 2-jarigen mannelijk
Uitslag 3-jarigen