Fokkerij Van Klapscheut domineerde vrijspringen in Ternat

nieuws, Vrijspringen

Grote opkomst van deelnemers en toeschouwers, hoge kwaliteit en opnieuw veel handel in Ternat!

Afgelopen vrijdag vormde Sportstal Vanderhasselt in Ternat voor de vijfde keer op een rij het decor voor de ‘National Free Jump Contest presented by Azelhof en Flandria Rent’. Een record aantal van 180 pony’s en paarden verschenen er in de piste. Speaker Louis De Cleene mocht alles aan elkaar praten en het keuren gebeurde door Herman Van Den Broeck, Valentijn De Bock en Marc Van Dijck. De reeks voor pony’s , die gesponsord werd door Simple Networks, werd gewonnen door Iron Man Van Duyversputten (v. Dieu Merci van T&amp;L). Deze ruin kwam als eerste in de piste en wist meteen de meeste punten te verzamelen. Op de tweede plaats kregen we opnieuw de fokkerij van Van Eetvelde – Blindeman met Havana Van Duyversputten (v. Emilion Van ’t Schaaphof). De derde plaats was voor Son Off Nobility’s ‘D’ van Prinsenhof’(v. Nobility ‘D’ van Prinsenhof) van Guy Verstappen.<br />Naast de vele geldprijzen en naturaprijzen was er voor Iron Man Van Duyversputten ook nog een gratis dekking van Principal Dream van de Delthoeve namens hengstenhouderij Eric en Frederik Dekens.

 

Voor de paarden waren er drie afzonderlijke reeksen. In de voormiddag was er de ‘Prijs Tal Milstein Stallions’ voor 2-jarige merries. Het was de fokkerij van Emile Van Rossem uit het naburige Schepdaal die deze reeks domineerde. Zij wonnen met Oriana Van Klapscheut (Diamant de Semilly x Landor S). De tweede plaats was voor Prima Van Klapscheut Z (v. Peppermill x Lord Z). Oriana is een kleindochter van Goriana Van Klapscheut, Prima is dan weer een kleindochter van Coriana Van Klapscheut, die de moeder is van Goriana.
Avastar Z (Alvaro Du Talus x Nabab de Reve) van Wim Degrande – Geldof eindigde op de derde plaats. Odiamant van ’t Laar (v. Diamant de Semilly) van Veerle Freijzer zagen we terug op de vierde plaats. Voor Ohaj de Regor (v. Kannan) was er na haar overwinning op 1 november in Sint-Niklaas nu een vijfde plaats. De Regor verwijst naar de fokkerij van de familie Veldeman.

 

De reeks voor mannelijke 2-jarigen was met 66 deelnemers de drukste van de dag. In deze ‘Prijs Stephex Stables’ ging de overwinning naar de zwarte hengst Orak D’Hamwyck (Tobago Z x Toulon) van Vergauwen – Van Impe. Vader Tobago Z verhuisde een half jaar geleden naar de stallen van Stephex Stables. Orak zijn grootmoeder is eveneens de moeder van Withney van de Dwerse Hagen.
Jonas Sunaert kreeg verschillende keren de handen op elkaar van het publiek voor Caristello JPZ (Clintissimo Z x Popcorn). Zij eindigden uiteindelijk op de tweede plaats.
De vosse hengst Oh My Star Van Strijtem (I Am Moerhoeve’s Star x Vancouver D’Auvrey) uit de fokkerij van Marc en Kristof De Pauw behaalde een derde plaats. Of Passion van den Dael (v. For Passion D’Ive Z) en Opus One (v. Diamant de Semilly) van Haras du Marais en Sophie Germis vervolledigden de top vijf.

 

De laatste reeks was die voor 3-jarigen, eveneens gesponsord door Stephex Stables. Deze reeks was de spannendste van de hele dag, want de kwaliteit lag enorm hoog. Uiteindelijk won opnieuw Emile Van Rossem met Noriana Van Klapscheut (Hos D’o x Vigo D’Arsouilles). Vorig jaar won deze merrie ook al de kwalificatie voor Jumping Mechelen in Heist-op-den-Berg. Noriana is de halfzus van Prima Van Klapscheut Z die eerder op de dag tweede werd bij de 2-jarigen.</p><p>Bert Vermeir werd tweede met Nilly van den Eik (Elvis Ter Putte x Carabas van de Wateringhoeve). Voor Urania Van De Eikhoeve Z (Ultra Boy x Codex) van Kathy De Pauw was er een derde plaats. Twenty Two (v. Toulon – Ecurie du Vieux Chene) en Capteyn TD Z (v. Clintissimo Z – Tommy Dermaut en Kevin Hollevoet) werden vierde en vijfde.

 

De top twee van de mannelijke en vrouwelijke reeks voor 2-jarigen kreeg telkens een Wildcard voor de finale van het vrijspringen op Jumping Mechelen.
De selectiewedstrijd voor het vrijspringen in Mechelen gaat door op zondag 4 december. Meer info hierover op de website van Jumping Mechelen.
De Jonge Fokkers Wambeek kunnen terug blikken op een geslaagde editie. Noteer alvast zaterdag 11 november 2017 in de agenda voor de zesde editie.

Bron foto’s: Foto Royal