Jody Bosteels koopt winnaar van de national freejump contest

fokprodukten in de kijker

De ‘National Freejump Contest’ van de Jonge Fokkers Wambeek staat al enkele jaren bekend als de grootste wedstrijd vrijspringen van BelgiĆ«.

Verschillende paarden werden er de voorbije jaren verhandeld, zoals o.a. Melvin DC (v. Elvis Ter Putte) die er als 2-jarige won en meteen werd verkocht aan Gilbert De Roock.

Nu werd ook de intussen 4-jarige BWP’er Memousin van den Dael (I Am Moerhoeve’s Star x Lipton) verkocht. Memousin won er vorig jaar bij de 3-jarigen en schitterde dit jaar op de affiche voor de vijfde editie. Hengstenhouderij Dekens uit Kester verkocht hun fokproduct nu aan Jody Bosteels uit Affligem. Memousin zijn grootmoeder Amousine van den Dael (v. Sheyenne de Baugy) heeft met de volle broers Cartier en Cayenne 175 (v. Cartoon) al twee 1m60 paarden op de wereld gebracht.