Orak d’Hamwyck klasse te sterk bij de tweejarigen

fokprodukten in de kijker

Het is een klassieker geworden ondertussen, de fokkerijdag op Jumping Mechelen. Die start traditiegetrouw met het vrijspringen van de tweejarigen, de toppers van morgen zeg maar. Het niveau lag bijzonder hoog, maar er bleek uiteindelijk geen kruid gewassen tegen de zwarte parel Orak d’Hamwyck. De zoon van Tobago Z was met een score van 87.50, Ohaj De Regor (v. Kannan) en Olan van de Vrombautshoeve (v. Horion de Libersart) ruim de baas.

Tobago Z is een zoon van Tangelo van de Zuuthoeve die recent verhuisde naar de stallen van Stephex. Nakomeling Orak d’Hamwyck, in eigendom van de familie Vergauwen – Van Impe¬†imponeerde met huizenhoge sprongen en een extra uitzwaaiende achterhand. Uiteindelijk was de quotering van de juryleden, Cor Loeffen en Christophe Vanderhasselt, goed te volgen, want op de tweede plaats eindigde terecht Ohaj De Regor uit de fokkerij van de familie Veldeman met 83.50 punten. Olan van de Vrombautshoeve van Lieven Boelens sloot met 83.00 punten aan op de derde plaats.

Zes paarden mochten uiteindelijk terugkomen voor de prijsuitreiking in deze proef gesponsord door Stoeterij Zangersheide. Op vier eindigde Olympke van ’t Merelsnest (v. Vigo d’Arsouilles) van de familie Van Bunder. De vijfde stek ging naar Emerine Z (v. Emerald van ’t Ruytershof) van Severine Cretskens, vlak voor Okey-Dokey van de Axelhoeve (v. Dieu-Merci van T&L).

 

Winnaar Orak d’Hamwyck (v. Tobago Z)

 

Het zilver was voor Ohaj De Regor (v. Kannan)

 

De derde plaats ging naar Olan vd Vrombautshoeve (v. Horion De Libersart)