Zesde editie ‘National Free Jump Contest powered by Horseman’ op 11 november

Vrijspringen

De Jonge Fokkers maken zich alweer op voor hun ‘National Free Jump Contest powered by Horseman’. Voor het zesde jaar op een rij organiseren zij bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat de grootste wedstrijd vrijspringen van het land. De voorbije jaren waren er bijna 200 jonge pony’s en paarden die er hun springkwaliteiten lieten zien.

Verder bouwen op al het goede

Tijdens de voorbije edities werd de lat telkens hoger en hoger gelegd en dat zal ook dit jaar weer het geval zijn. Aan het concept werd er niets gewijzigd. Zo is er nog steeds de reeks voor jonge pony’s. De 2-jarige paarden zijn verdeeld over een reeks vrouwelijke (voormiddag) en mannelijke (namiddag). De 3-jarigen strijden in één reeks om de overwinning. De prijzenpot van 7.500 euro blijft ook dit jaar behouden. De organisatie blijft ook bij het gegeven van ‘iedereen heeft prijs’. Zo gaat geen enkele fokker of eigenaar met lege handen naar huis.

Samenwerking met andere organisaties

Na een geslaagde samenwerking vorig jaar met de wedstrijden in Ghlin en Moorsele, maakt de wedstrijd in Ternat ook nu weer deel uit van de ‘Belgian Free Jump Tour’. Ternat vormt het decor voor de finale van dit criterium. Daarnaast is deze wedstrijd ook een selectie wedstrijd voor de halve finale van het vrijspringen tijdens Jumping Mechelen. Vorig jaar leverde de wedstrijd in Ternat de uiteindelijke winnaar in Mechelen met Orak d’Hamwyck (v. Tobago Z).

Inschrijvingen

Voor deze zesde editie pakken de Jonge Fokkers uit met zowel een nieuw logo als een nieuwe website. Aan die website is er ook een online inschrijfsysteem gelinkt. De inschrijvingen staan vanaf heden open. De organisatie gaat uit van het principe ‘eerst inschrijven, is laatst starten’. Wie dus tijdig zijn inschrijving in orde brengt, zal zeker niet vooraan moeten starten.