Oh my star van Strijtem wint nu ook op de National Free Jump Contest

fokprodukten in de kijker, nieuws, Vrijspringen

De zesde editie van de ‘National Free Jump Contest powered by Horseman’ was bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat alweer een groot succes! Meer dan 180 jonge paarden en pony’s lieten er afgelopen zaterdag hun kwaliteiten zien. De ‘Jonge Fokkers’ wisten opnieuw Louis De Cleene te strikken als speaker en de jury bestond uit Herman Van Den Broeck, Marc Van Dijck, Nick Vrins, Stijn Van Campenhout en Johan Bijloos.

De wedstrijd begon zoals de traditie het wil met de reeks voor pony’s. Daarin ging de overwinning naar Jingaro de la Naiade (Ultra Top De La Haie x Lucky Boy) van Cityhorse BVBA uit Kluisbergen. Ice Cube van Duyversputte (Houston x Braamhoeve Werner) en Iron Man van Duyversputte (v. Dieu Merci van T&L) van Lieve Blindeman werden tweede en derde.

Jingaro de la Naiade (Ultra Top De La Haie x Lucky Boy)

 

Opnieuw succes voor de fokkerij van Jan Wuytack

De reeks voor vrouwelijke 2-jarige werd gewonnen door Poppemieke JW vd Moerhoeve (Vigo d’Arsouilles x Diamant de Semilly) van Jan Wuytack en De Moerhoeve. Twee jaar geleden won Jan Wuytack ook al deze reeks met Nona JW, die eerder dit jaar Belgisch kampioen werd bij de 4-jarigen.
Pourqoui Pas van ’t Meulenhof (Gemini x Marius Claudius) van Jimmy Vermeulen en Joris De Brabander behaalde een tweede plaats. De derde plaats was voor Peurdy DC (Denzel van ’t Meulenhof x Bamako de Muze). In het verleden was fokker Geert De Cooman in Ternat ook al succesvol met Melvin DC, die toen bij de 2-jarigen won.
Happy van de Gulden (Casall x Cormint – fokker Heymans-De Kempeneer) en Pimpernel vd Molendreef (Dieu Merci van T&L x Upsilon van de Heffinck – fokker Stal De Molendreef) werden vierde en vijfde.

Poppemieke JW vd Moerhoeve (Vigo d’Arsouilles x Diamant de Semilly)

 

Boyfriend du Seigneur was de grote winnaar

Marc Vanlangendonck was een tevreden fokker bij de mannelijke 2-jarigen. Zijn hengst Boyfriend du Seigneur leverde drie nakomelingen in de top vijf en Vanlangendonk zag drie eigen fokproducten terug in de top vijf.
De winst was weggelegd voor Jacquart du Seigneur (Boyfriend du Seigneur x Ogano Sitte). Zijn moeder is Cibelle du Seigneur en komt hiermee uit de bekende stam van Ta Belle van Sombeke. Jones du Chapitre (Boyfriend du Seigneur x Ugano Sitte) van fokker Elevage du Chapitre eindigde op de tweede plaats. Kingsize Str (Numero Uno x Indoctro) van Jef De Wever en Inge t’Jampens eindigde op de derde plaats.

Marc Vanlangendonk werd nog vierde met Joker du Seigneur (Don’t Touch Tiji Hero x Vivaldi du Seigneur) en vijfde met Just Boy du Seigneur (Boyfriend du Seigneur x Aganix du Seigneur).

Jacquart du Seigneur (Boyfriend du Seigneur x Ogano Sitte)

 

Derde overwinning op een rij voor Oh my star van Strijtem

Met veel overtuiging en een duidelijk verschil in punten won de hengst Oh my star van Strijtem (I Am Moerhoeve’s Star x Vancouver d’Auvrey) de reeks voor 3-jarige paarden. Het fokproduct van Marc en Kristof De Pauw won eerder dit jaar al het vrijspringen van BWP Wambeek en tijdens de Horseman Masters in Lier.

Ollie Be Good (Balou du Rouet x Chippendale Z) van Martine Rolin eindigde op de tweede plaats. Stoeterij Mivaro van de familie Van Rossem, die vorig jaar twee reeksen won, werd derde met Oriana van Klapscheut, een dochter van Diamant de Semilly uit de merrie Kiliana van Klapscheut (v. Landor S).
One Way vd Molendreef (Kafka vd Heffinck x Contact van de Heffinck) en Oscar van de Kampanje (Toulon x Darco – fokker Hans Sarens) vervolledigden de top vijf.

Naast de vele geldprijzen en prachtige naturaprijzen werden er ook verschillende gratis dekkingen weggegeven. Hengstenhouderij Dekens gaf bij de pony’s en de 2-jarigen in totaal drie dekkingen weg. Bij de 3-jarigen kreeg de winnaar een gratis dekking van Tal Milstein Stallions en was er voor de nummer twee een gratis dek van Belgisch kampioen bij de hengsten, Mugaro van Klapscheut. In samenwerking met de drie Belgische stamboeken werd er aan hun beste fokproduct ook een deken gegeven.

Alle uitslagen zijn via deze link terug te vinden.

Klik hier voor de geselecteerde paarden voor de halve finale van het vrijspringen op Jumping Mechelen.

 

Video Oh my star van Strijtem: