Boyfriend du Seigneur en Marius Claudius leveren de eindwinnaars van de Belgian Free Jump Tour

nieuws, Vrijspringen

De tweede editie van de Belgian Free Jump Tour kende op 11 november zijn ontknoping met een finale tijdens het vrijspringen van de Jonge Fokkers in Ternat.
Deze Tour is een samenwerking tussen de wedstrijden vrijspringen in Ghlin, Moorsele en Ternat.

Terwijl vorig jaar de Zangersheide hengst Clintissimo Z in beide reeksen de eindwinnaar afleverde, waren het dit keer Boyfriend du Seigneur en Marius Claudius die hun nakomelingen zagen winnen. Het sBs stamboek was de grote winnaar van deze Tour met in elke reeks een winnaar en verschillende paarden in de top vijf.

Bij de 2-jarigen wist de sBs’er Just Boy du Seigneur (Boyfriend du Seigneur x Aganix du Seigneur Z) van de tweede plaats naar de overwinning te springen. Marc Vanlangendonck zijn fokproduct begon met winst op de wedstrijd in Ghlin en na een achtste plaats in Ternat werd hij de eindwinnaar.
Hij verwees zo de sBs merrie Jungle Bee D’Eel (Gastronom de Hus x Chellano Z) van Lee Vandekerckhove naar de tweede plaats. De top drie ging volledig naar sBs met op de derde plaats Jones du Chapitre (Boyfriend du Seigneur x Ugano Sitte). Jones nam enkel deel aan de manches in Ghlin en Ternat en daar behaalde hij een zesde en een derde plaats.
De vierde plaats was voor Happy van de Gulden (Casall x Cormint) van Etienne Heymans. Op de vijfde plaats kregen we de sBs merrie Janane d’Esquelmes (Kannan x Inshallah de Muze) van Daniel Maillart.

 

De sBs’er Indigo Sitte (Marius Claudius x Chellano Z) van Daniel en Nicolas Boudrenghien begon de Tour met winst in Ghlin, werd vijfde in Moorsele en sprong in de finale naar een zesde plaats. Dit leverde hem de overwinning op bij de 3-jarigen. Indigo Sitte is de halfbroer van Vatson en Curtis Sitte.
Eddy Desmecht stond voor aanvang van de finale op een tweede plaats met de Zangersheide merrie I Am Star du Long Chene Z (I Am Moerhoeve’s Star x Ohio van de Padenborre), dit werd eveneens hun eindresultaat. De derde plaats was voor de sBs ruin Ivanoe du Houssoit (Hunters Scendro x Ksar Sitte).
De BWP merrie O-Mero (Richebourg x Wandor van de Mispelaere) van Tommy Dermaut en Kevin Hollevoet eindigde op de vierde plaats.
Ize Coeur de Bellignies W (Diamant de Bellignies x Ogano Sitte) van Bruno Villani is goed voor de vijfde plaats in het eindklassement. Ize Coeur zijn moeder is Cibelle du Seigneur die op haar beurt dan weer Verybelle du Seigneur heeft als moeder.

 

tour2jaar

 

tour3jaar