zevende editie ‘National Free Jump Contest’

nieuws, Vrijspringen

De Jonge Fokkers maken zich op voor hun zevende editie van de ‘National Free Jump Contest powered by STX’. Op zondag 11 november organiseren zij bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat voor de zevende keer al een wedstrijd vrijspringen voor 2- en 3-jarige pony’s en paarden.

Prijzenpot van 7.500 euro

Elk jaar komen bijna 200 jonge pony’s en paarden aan de start in Ternat. Naast deze mooie locatie heeft dit ook te maken met de uitgebreide prijzenpot van 7.500 euro. Er zijn niet alleen de geldprijzen, maar ook prachtige naturaprijzen, gratis dekkingen, een zak wortelen voor elke deelnemer, … en dekens van de drie Belgische stamboeken voor hun beste vertegenwoordigers.

Grote afzetmarkt

Al van bij de eerste editie wisten verschillende handelaars de weg te vinden naar deze wedstrijd vrijspringen. Elk jaar opnieuw worden er paarden verkocht en later zien we hen dan in de sport doorbreken. Denk maar aan Wereldkampioen Koriano Van Klapscheut, cycluswinnaar Orak d’Hamyck, Belgisch kampioen Nona JW, ….

Finale Belgian Free Jumptour

Deze wedstrijd is eveneens de derde manche en finale van de Belgian Free Jumptour powered by Horseman. Na de manches in Ghlin en Moorsele kennen we op zondagavond 11 november de eindwinnaars van dit criterium. Daarnaast komen de 2-jarige paarden ook in aanmerking voor deelname aan het vrijspringen tijdens Jumping Mechelen. Zij kunnen zich op deze wedstrijd kwalificeren voor de halve finale in Lier met als hoogtepunt de finale eind december op Jumping Mechelen.

Inschrijvingen zijn geopend

Inschrijven voor deze wedstrijd is heel eenvoudig. Tot en met dinsdag 6 november kan je inschrijven via deze link. Wie vooraf nog eens wil trainen kan dit doen op maandagavond 29 oktober vanaf 18u30 bij Hengstenhouderij Dekens in Kester. Dan organiseren de Jonge Fokkers een oefenavond die open staat voor iedereen.