Pajottenland boven tijdens de National Free Jump Contest

fokprodukten in de kijker, nieuws

De Jonge Fokkers organiseerden afgelopen zondag hun zevende editie van de ‘National Free Jump Contest powered by STX’ bij Sportstal Vanderhasselt in Ternat.

Net geen 200 paarden en pony’s kwamen er aan de start. Zij werden beoordeeld door juryleden Herman Van Den Broeck, Johan Bijloos, Tim Van Tricht, Erik De Winter, Dieter Laheyne en Henry Brugier.

Hoge opkomst bij de pony’s

Sinds de eerste editie krijgen ook fokkers van pony’s de mogelijkheid om deel te nemen. ‘Zij kunnen elders amper deelnemen aan wedstrijden en wij willen hen de kans geven om hun fokproducten aan het publiek te tonen’ klinkt het bij de Jonge Fokkers.

Met dertien deelnemers kregen we een mooie strijd te zien. De top drie werd volledig ingenomen door Stal Prinseveld uit Maldegem. Zij namen voor het eerst deel in Ternat en gingen meteen met alle prijzen aan de haal. Winnen deden ze met Upendo Prinseveld DSC (Quint van de Groenheuvel x Kanshebber). Deze behaalde vier punten meer dan Orchid’s Manique (v. Kanshebber). Op de derde plaats kregen we Zion 2 VDK (v. Zeppe van de Ijsseldijk).

Zangersheide levert de winnaars bij de 2-jarigen

De 2-jarigen werden verdeeld in twee aparte reeksen voor mannelijke en vrouwelijke paarden. Bij de merries verscheen Air Love Bull’s Eye Z (Air Jordan Z x Echo van ’t Spieveld) als eerste in de ring. Het fokproduct van Mathias Ockerman mocht zich met zijn eigenaar Andres Vervisch later op de dag eveneens als eerste opstellen in de prijsuitreiking. Zij hadden zes punten meer dan de nummers twee. Die plek werd gedeeld door de BWP’ers Quisme van Spieringenberg (v. Denzel van ’t Meulenhof – fokker Stijn Depelseneer) en Queen Pleasure vd Slypshoek (v. For Pleasure – fokkers Lieven Lammers en Maaike Coene). Stoeterij Mivaro leverde de nummer vier met Quana van Klapscheut (v. Iron Man vd Padenborre). Voor Queentina (v. Calido) van fokker Marleen De Schutter was er een vijfde plaats.

 

Zangersheide leverde ook bij de mannelijke 2-jarigen de winnaar. Daar was het Cuba Libre van Paemel Z (Cicero Z van Paemel x Calvaro Z) die won. Hengstenhouderij Dekens stelde de hengst van Stoeterij Van Paemel voor. Commander HK Z (v. Comme Il Faut) behaalde een tweede plaats. HK verwijst naar de fokkerij Halkin Stables van Tim Van Hal en Olivia Kinneson. Kiwi du Colroy (v. Jingo di Dieu d’Arras) van Rene Dupont eindigde op de derde plaats. Stal Jonckhoeve leverde de nummer vier met Diablo van Jonckhoeve Z (v. Doree vd Moskifarm). Op de vijfde plaats zagen we Grand Canyon HD Z (v. Grecco Sitte) van Tommy Dermaut en Kevin Hollevoet.

 

I Am Moerhoeve’s Star levert opnieuw de winnaar

Net als vorig jaar ging bij de 3-jarigen de overwinning naar een nakomeling van I Am Moerhoeve’s Star. Met één punt verschil was het hengstenhouderij Dekens die won met de BWP merrie Parise van den Dael. Marc en Kristof De Pauw werden tweede met Penturio van Strijtem (v. Centurio 22). Penturio zijn halfbroer Oh My Star Van Strijtem won vorig jaar deze reeks. Hendrik Vandorpe werd derde met Pistoia du Bois (v. Indoctro). De sBs’er Jiosko Sitte (v. Ogano Sitte) klasseerde zich op de vierde plaats met zijn fokker Horse of Belgium. Formidable de Kestemont Z (v. For Pleasure) van Kurt Van Den Eynde werd vijfde in deze reeks.

 

Klik hier voor alle uitslagen.

Alle foto’s zijn via deze link terug te vinden.