Aan referenties geen gebrek na zeven edities

fokprodukten in de kijker, nieuws, Vrijspringen

Tijdens de eerste editie in 2012 won Luna van de Eedthoek (v. Quinn van de Heffinck) bij de 2-jarigen. Eddy Trossaert zag zijn merrie als 4-jarige vice-Belgisch kampioen worden met Daphne Van Hende in het zadel.

Nog zo een opvallende verschijning in 2012 was de toen 2-jarige hengst Dantes van ter Hulst Z (v. Dollar de la Pierre). Hij werd toen tweede en werd vorig jaar tijdens de bekende Woodland’s International Sales verkocht.

De intussen 9-jarige Koriano van Klapscheut (v. Lord Z) uit de fokkerij van Emile Van Rossem behaalde als 3-jarige een vijfde plaats in 2013. Eind september (2017) werd de ruin Wereldkampioen in Lanaken met Dayro Arroyave.

In dezelfde reeks van Koriano won toen Kerbie V.V. (v. Chacco Blue) van Evelyne Van Vreckom. Kerbie werd als 4-jarige Belgisch kampioen met Van Vreckom in het zadel.

Dat de jaargang bij de 3-jarigen in 2013 een sterke reeks was toont ook de tweede plaats van Karibou Horta (v. Landor S) van Wim Van Rossem. Na verschillende internationale overwinningen met Jos Verlooy werd Karibou Horta begin dit jaar verkocht aan een Britse amazone.

In 2015 won Nona JW (v. I Am Moerhoeve’s Star) het vrijspringen bij de 2-jarigen. Jan Wuytack zijn fokproduct kroonde zich twee jaar later tot Belgisch kampioen bij de 4-jarigen met Frederik Wuytack.

In 2016 won Orak D’hamwyck (v. Tobago Z) van de familie Vergauwen – Van Impe) bij de 2-jarigen. Dit leverde hem een wildcard op voor het vrijspringen in Mechelen. Daar liet hij nogmaals zien dat hij de terechte winnaar was in Ternat, want ook in Mechelen was hij de grote winnaar.

Orak liet ook meteen zijn kwaliteiten zien onder het zadel. Met Marc Bellemans in het zadel werd hij in 2018 eindwinnaar van de nationale STX cyclus bij de 4-jarigen.

In september 2019 werd tijdens de Woodlands’s International Sales de 6-jarige Nikias V.V. (v. I’m Special de Muze) verkocht voor een bedrag van 155.000 euro. Evelyne Van Vreckom haar fokproduct won als 2-jarige het vrijspringen op de National Free Jump Contest.

Ook de winnaar van het vrijspringen vorig jaar bij de 3-jarigen Parise van den Dael (v. I Am Moerhoeve’s Star) uit de fokkerij van Eric en Frederik Dekens liet meteen van zich horen. Met Frederik in het zadel werd zij in augustus van dit jaar kampioen van België bij de 4-jarigen.