Sportstal Vanderhasselt in Ternat vormde voor het achtste jaar op rij het decor voor de National Free Jump Contest powered by STX!

fokprodukten in de kijker, nieuws, Vrijspringen

De organisatie van deze wedstrijd vrijspringen lag afgelopen maandag (11 november) in handen van de Jonge Fokkers. Voor deze achtste editie mochten zij maar liefst 220 pony’s en paarden van 2- en 3 jaar oud verwelkomen.

De jury’s van dienst waren Herman Van Den Broeck, Johan Bijloos, Nick Vrins en Stijn Van Campenhout.

 

Stal Prinseveld wint voor het tweede jaar op rij

Om 7u30 begon de reeks voor pony’s met een mooi aantal van 16 deelnemers. De overwinning ging daarin voor het tweede jaar op rij naar Stal Prinseveld. Zij wonnen deze reeks met Maelyn van de Ijsseldijk (v. Zodiak). De tweede plaats was voor Uno van ’t Mientje (v. Cyklon Texass) van Leentje Van Belleghem. Voor Uli van Duyversputten (v. Calypso van de Vondelhoeve) van Van Eetvelde – Blindeman was er een derde plaats. De fokkerij van Stal Prinseveld leverde met Viento Prinseveld DSC (v. Konquistador van Orchids) en Velvet Prinseveld DSC (v. Borghof’s Gentle Gerwin) de nummers vier en vijf. Velvet is in eigendom van Estee en Ella Bomeré.

 

Kato T Z levert de nummer één en twee bij de 2-jarigen

Bij de vrouwelijke 2-jarigen was de BWP merrie Renske van ’t Hagenhof (v. Balou du Rouet) de beste. Renske werd gefokt door Patrick Laheyne uit de Echo van ’t Spieveld dochter No-Nonsense van ’t Roosakker. Zij is op haar beurt een kleindochter van Atoucha van ’t Roosakker.
Royal Kontoki AB De Barisy (v. Kato T Z) van Bart Hautman volgde op de tweede plaats. Haar moeder is Kadinska de Barisy die met Brent Gaublomme op 1m40 niveau actief is.
De sBs merrie La Cherie M-G C Leuze (v. Couleur Latour SF) van Marie-Guy Chanoine nam de derde plaats voor haar rekening. Toulon en Chacoon Blue leverden de nummers vier en vijf met Rosie O’Phir (fokker Peter Wulteputte) en Rosy vd Bisschop (fokker Tom De Craene).

 

Hengstenhouderij Dekens leverde de winnaar bij de mannelijke 2-jarigen met Rakker van den Dael, eveneens een zoon van Kato T Z. De voor BWP goedgekeude Kato T Z kreeg zijn opleiding van Frederik Dekens en zien we sinds begin dit jaar internationaal aan het werk met Christophe Vanderhasselt. Rakker zijn moeder is Inaki van den Dael die met Frederik Dekens op 1m45 niveau actief is.
De tweede plaats was voor Rambo van ’t Zorgvliet (v. Cicero Z van Paemel) van fokker Jerry Braeckevelt. Rolex van de Rechri, een zoon van Le Blue Diamond van ’t Ruytershof, uit de fokkerij van Remi de Bock, eindigde op de derde plaats. Rakker van Klapscheut (v. Mugano van Klapscheut – fokker BVBA Mivaro) en Rocky van ’t Verlorenkost (v. Eldorado van de Zeshoek – fokker Siegfried Haeghebaert) werden vierde en vijfde. Rocky won vorige maand het vrijspringen in Moeskroen.

 

 

Dochter van Denzel van ’t Meulenhof wint bij de 3-jarigen

Net voor 22 uur werd Quismé van Spieringenberg (v. Denzel van ’t Meulenhof) uitgeroepen tot winnaar bij de 3-jarigen. Van Spieringenberg is de fokkerij van Stijn Depelseneer. Quismé haar grootmoeder is Ilusionata van ’t Meulenhof. Qazart Horta (v. Le Diamant Horta) van Wim en Ludo Van Rossem sprong naar een tweede plaats. Queen’s Imagine van Wellington (v. Imagine van de Hermitage), die de voorbije weken al won op de wedstrijd van BWP Leiestreek en op 1 november tweede werd in St. Niklaas, behaalde dit keer een derde plaats. Deze merrie werd gefokt door Guy Aers. Quana van Klapscheut (Iron Man van de Padenborre – fokker BVBA Mivaro) en Queen van de Warande (v. El Torreo de Muze – fokker Severin Aerens) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle uitslagen