Chaiton F Z, Tobago Z en Untouched leveren winnaars vrijspringen Wambeek

nieuws, Vrijspringen

Bij Sportstal Vanderhasselt in Wambeek werd afgelopen donderdag de negende editie van de National Free Jump Contest van de Jonge Fokkers afgewerkt.

Een 170-tal jonge springpaarden en pony’s verschenen er aan de start. Zij werden beoordeeld door juryleden Joris Sammels, Herman van den Broeck, Katrijn Van Hoecke en Walter Lelie.

De reeks voor pony’s blijft steeds uniek op dit event, want voor de ponyfokkers zijn er amper wedstrijden vrijspringen in België. De overwinning in deze reeks ging naar Karday van Orchid’s, een nakomeling van Kanshebber en in eigendom van Ruben Vandergucht. De tweede plaats was voor Winnie van den Dael (v. Chaiton F Z) van hengstenhouderij Dekens. Het brons ging naar Springbourne Corinthian (v. Casco’s Silverghost) van Royalty Horses.

Bij de mannelijke 2-jarigen won het paard dat als eerste in de ring verscheen. Het was de Tobago Z zoon Togo Z van Bram Vereertbrugghen die met veel overtuiging de overwinning behaalde. Clinto van Klapscheut Z (v. Clinton) van Emile Van Rossem behaalde een tweede plaats. Clinto is een zoon van de bekende stammerrie Uriana van Klapscheut. Elliot LT Z (v. El Baronne 111 Z) van fokker Lucas Troch sprong naar een derde plaats.

Usha Key Sr Z (v. Untouched) kwam dan weer als laatste in de ring bij de vrouwelijke 2-jarigen en behaalde het meeste punten. De kleindochter van Babbe van ’t Roosakker (dochter van Usha van ’t Roosakker) werd voorgesteld door Dave Blyau. De tweede plek was voor Trisch van den Bisschop (v. Di Cantero van Ter Hulst Z) van Stal Den Bisschop – JW Stables en De Moerhoeve. Zij is een halfzus van de GP-hengst Mumbai van de Moerhoeve en de talentvolle Opium JW van de Moerhoeve. Nixon van ’t Meulenhof leverde met Novi Z de nummer drie in deze reeks. Het fokproduct van Rob Leemans komt uit de moederlijn van Toulon. Zij werd voorgesteld door Hans Saerens.

De nakomelingen van Chaiton F Z domineerden de reeks voor 3-jarigen. Zo won zijn dochter Cornetta Fernantes Z deze reeks. Zowel Cornetta als Chaiton werden gefokt door Gregory en Dirk De Vidts. De hengst Stillot van de Mispelaere (v. Pilothago TN) van Joris en Mia Vermeulen behaalde een tweede plaats. Zijn grootmoeder is de moeder van o.a. Bisquet Balou van de Mispelaere en Horst van de Mispelaere.
Op een derde plaats kregen we Speedy van Klapscheut (Chaiton F Z) van Emile Van Rossem.

 

Klik hier voor de uitslagen