Pegase van ’t Ruytershof, Orak d’Hamwyck en Taran de la Pomme leveren de winnaars in Ternat

nieuws, Vrijspringen

Voor de tiende keer al vormde Sportstal Vanderhasselt op 11 november het decor voor de National Free Jump Contest van de Jonge Fokkers.

Een 150-tal jonge springpaarden en pony’s lieten er hun kwaliteiten zien in de ring. Jury’s van dienst waren Jan Claeys, Brent Gaublomme, Kevin Gielen, Herman Van Den Broeck en Tim Van Tricht.

De reeks voor pony’s leverde winst op voor Maserati (v. Monopolie SG) van Luca Peeters. Tamara Byl behaalde een tweede plaats met Aperplle (v. Machno Carwyn). Voor Bloesem vd Goudenhoek (v. Ubor van de Nieuwe Heide) van Marc en Kristof De Pauw was er een derde plaats.


De BWP’er Ugano van ’t Hooghof (v. Pegase van’ t Ruytershof) van Sophie Germis was de overduidelijke winnaar in de reeks voor mannelijke 2-jarigen. De BWP hengst Unicum vd Donkhoeve (v. Cashpaid J&F) van hengstenhouderij Dekens behaalde een tweede plaats. De derde plek ging naar Patrick Sebrechts zijn Bonito S Z (v. Bamako de Muze). Moeder Cocolina V.v. Z is de volle zus van Gudrun Patteet haar Sea Coast Chica V.v. Z.


Bij de vrouwelijke 2-jarigen won Udina van Klapscheut van Emile Van Rossem. Deze is een dochter van Orak d’Hamwyck uit Odina van Klapscheut, die vorig jaar het BK voor 7-jarigen won met STX amazone Petronella Andersson. Dolce VDG Z (v. Dominator 2000 Z) van Johan Vandegaer eindigde op een tweede plaats. Dolce haar moeder Quality Horta is een halfzus van o.a. Le Diamant Horta en Erenice Horta. De derde plek was weggelegd voor Ursa van den Dael (v. Chaiton F Z) van Marc en Kristof De Pauw. Ursa is een dochter van Jos Verlooy zijn talentvolle merrie Parise van den Dael.

Geert De Cooman leverde de winnaar bij de 3-jarigen met Think Nice DC Z (v. Taran de la Pomme). Hij fokte deze uit Nice Call Me de Muze Z, dewelke een dochter is van Call Me de Muze Z.
Jan Meskens zijn Top Stargirl van ’t Pittenshof (v. Pegase van ’t Ruytershof) werd tweede voor T’estimo van de Wolfsputten (v. Nixon van ’t Meulenhof) van Laura De Boeck. Met de volle broer Scoop van de Wolfsputten werd Laura vorig jaar ook al vijfde in deze reeks.

Klik hier voor alle uitslagen.