Inschrijvingen ‘National Free Jump Contest’ zijn geopend

nieuws, Vrijspringen

Op zaterdag 11 november staat de elfde editie van de ‘National Free Jump Contest’ van de Jonge Fokkers op het programma!

De Jonge Fokkers organiseren op zaterdag 11 november voor de elfde keer al hun wedstrijd vrijspringen, die openstaat voor zowel pony’s als paarden.

Na tien edities bij Sportstal Vanderhasselt (Ternat) vormt dit keer de locatie van Winterjumping in Zellik het decor. Die dag zal er op de hoofdpiste een nationale jumping doorgaan en op de andere piste vrijspringen.

De wedstrijd start met de traditionele reeks voor pony’s. Nadien komen de vrouwelijke 2-jarigen aan bod en dan de mannelijke 2-jarigen. De laatste reeks is die voor 3-jarige springpaarden. Deelname bij de pony’s kost 20 euro en bij de paarden is dit 25 euro. Jury’s van dienst zijn o.a. Brent Gaublomme, Tim Van Tricht, Tim Van Den Broeck, Jan Claeys en Stijn Van Campenhout.

Deze wedstrijd is eveneens een selectie voor de halve finale van het vrijspringen voor Jumping Mechelen. Inschrijven kan via deze link tot en met maandagavond 6 november.

Vooraf zijn er nog twee oefenmomenten vrijspringen:

Donderdag 26 oktober – Rijbaan Piet (Dendermonde) vanaf 19 uur
Zaterdag 4 november – Hengstenhouderij Dekens (Kester) vanaf 13 uur

Inschrijven voor de oefenmomenten kan ter plaatse en kost 10 euro.