Fokkerij Van Klapscheut is de grote winnaar van het vrijspringen in Zellik

fokprodukten in de kijker, nieuws, Vrijspringen

Nakomelingen van Calief Topfok, Grand Slam VDL, Q-Chacco Blue van Essene en Orak D’Hamwyck leveren de winnaars op het vrijspringen van de Jonge Fokkers.

Afgelopen zaterdag stond in Zellik de elfde editie van de National Free Jump Contest op het programma. Aan de start kwamen een 180-tal jonge springpaarden en pony’s.

Bij de pony’s ging de overwinning naar Cooper VPZ (v. Calief Topfok) van Wesley Pikaerts. Caesar van Estelle Cobbaert werd tweede voor Ocean van Duyversputten (v. Romeo van de Groenweg). Van Duyversputten is de fokkerij van Lieve Blindeman.

Na winst op de BWP Fokkerijdag vorige maand wist de BWP merrie Velina van de Ultrahoeve (v. Grand Slam VDL) ook nu weer te winnen. Het fokproduct van Noella Van Den Neucker won de reeks voor vrouwelijke 2-jarigen. Victoria Van Klapscheut (v. Fantomas de Muze) van BVBA Mivaro behaalde een tweede plaats. De derde plek ging naar Vienna van het Groene Dak (v. Reborn de Muze) uit de fokkerij van Peter De Meyts.

De reeks voor mannelijke 2-jarigen werd gewonnen door Arno Mary zijn fokproduct Vagabond van Winnik (v. Q-Chacco Blue van Essene). De BWP hengst won dit voorjaar ook al op de wedstrijd van BWP Wambeek. Valentino DC (v. Eldorado van de Zeshoek) van Rudy De Cooman eindigde op een tweede plaats. Voor Vincio-Blue van ’t Vijverland (v. Le Blue Diamond van ’t Ruytershof) was er een derde plaats. Maarten De Schamphelaire is de fokker van deze hengst.

Bij de 3-jarigen ging de top drie volledig naar de fokkerij van de familie Van Rossem. Oscar Van Klapscheut Z (v. Orak D’Hamwyck) won deze reeks. Vorig jaar won de familie Van Rossem ook al bij de 2-jarigen met een andere nakomeling van Orak D’Hamwyck. Ucsi Van Klapscheut (v. Colman) werd tweede. Haar moeder Noriana van Klapscheut (v. Hos d’O) won in 2016 deze reeks. De derde plaats was weggelegd voor Virtuose van Klapscheut Z (v. Vagabond de la Pomme), een dochter van Uriana van Klapscheut.

Klik hier voor alle uitslagen.